Film

Sådan arbejder vi med film


Vi starter alle projekter med en briefing fra jer til os – i forhold til det behov, produktionen skal dække. Vi tager en dialog om kommunikationen i projektet, da alle medieproduktioner som udgangspunkt har til formål at påvirke modtageren i en eller andet retning.

Det er vores opgave at tilrettelægge de budskaber, som skal formidles til målgruppen på den mest hensigtsmæssige måde.

Om produktionen af din film

En film består af en struktureret proces, når den skal indeholde de rigtige budskaber, billeder og indtaling.
Her er en gennemgang af en produktion, hvor indholdet er planlagt i detaljer.

Hvad er målet med filmen?
Ofte starter processen med et kort telefonmøde. Du har behovet for en filmpræsentation – og opgaven er nu at finde ud af, hvilke mål vi skal nå med filmen. Det er vigtigt, at du har en idé om, hvilken prisramme du vil acceptere på produktionen. En film kan produceres på mange prisniveauer. Du kan få præsenteret forskellige filmprojekter og få en fornemmelse af, hvad de har kostet. Den optimale situation er, at vi gennemser de typer af film, som passer til din virksomhed eller projekt. Herfra tager vi en dialog om den økonomiske ramme.

Du kan få filmen produceret med en dansk eller udenlandsk speaker. Mange virksomheder ønsker en international version på engelsk og tysk. Alle sprog er mulige, og det er optimalt at få speaket de udenlandske film af en indfødt person. Det fremmer forståelsen meget. Undertekster anvendes ikke i alle lande, så nogle nationaliteter vil ikke kunne nå at læse dem uden at miste nogle af budskaberne i filmen. I Danmark er vi gode til at læse undertekster, da vi har gjort det i mange år. Omkostninger til oversættelse af manuskriptet og de udenlandske speakere indhenter vi pris på i de aktuelle situationer.

Hvilke budskaber skal fortælles?
Når produktionsrammerne er på plads i form af budget og de overordnede formål med filmen, afdækker vi de budskaber, du ønsker at formidle. Vi ser nærmere på målgruppen og muligheden for at vise historien i billeder.

Først udarbejder vi en outline for filmen. Det er en beskrivelse af den samlede ide. Når vi er enige om de store linier i filmen, så fortsætter vi til manuskripskrivningsfasen, hvor tekst og billeder beskrives – og en egentlig historie tager sin form.

Manuskriptet er grundlaget for optagelserne
Du modtager et manuskriptoplæg inden for de rammer, vi har aftalt. Manuskriptet er filmens skelet og indeholder opbygningen af filmens lyd- og billedside. Du kan læse, hvordan dine budskaber bliver præsenteret for seeren.

Det er altid spændende at se sin virksomhed på film. Derfor er det vigtigt, at den gennemgås før optagelserne skal finde sted. Du kommer til at se din film mange gange, så dine medarbejdere skal være godt forberedt, og lokaler og maskiner skal se ryddelige ud.

Optagelserne
På optagedagene skal de rette medarbejdere have fokus på filmen og være til rådighed. Måske skal I have klargjort nogle rekvisitter, som skal indgå i filmen. Det er koncentreret arbejde – specielt for de medarbejdere, som måske skal tale til kameraet eller vise en proces.
Men det er sjovt – og de medvirkende vil opleve, hvor svært det kan være at lægge ansigtet i de rigtige folder.

Redigering og gennemsyn
Du vil efterfølgende blive præsenteret for den første klipning af filmen. Den gennemgår vi sammen, og når du har godkendt den, så klipper vi videre. Indtalingen kommer fra lydstudiet med den speaker, som vi har valgt til opgaven. Lyden bearbejdes, dine logoer og anden grafik lægges på – og efter nogle gennemklipninger og korrekturer til dig, er den endelige film klar.

Strategisk anvendelse af filmen
Til sidst skal filmen vises frem – på websiden, i nyhedsbreve, på YouTube eller Vimeo. 

Kameradroner

Fordele med en kameradrone i forhold til en helikopter

Vi kan flyve tættere på en situation, en bygning, et areal eller et objekt end en helikopter – og i en lavere højde – uden at forstyrre på samme måde. En helikopter flytter en masse luft og støjer meget. Den er ikke altid egnet til at flyve i tættere bebygget område. Her kan en kameradrone løse opgaven med både fuld HD filmoptagelser og fotos.


Godkendt af Trafikstyrelsen

Film & Mediekompagniet er godkendt til kommerciel flyvning med kameradrone i Danmark. Vi har tre godkendte kameradroner.


Vi er forsikret

Til erhvervsmæssig flyvning skal droner have en ansvarsforsikring, hvis der sker en skade over for tredjepart.

Vi er forsikret med 1 mio. euro.


Forberedelserne til en droneflyvning

Der er en række forberedelser, som skal være på plads før vi kan gennemføre en flyvning.


Vi skal vide, hvor tæt flyveområdet ligger på civile eller millitære lufthavne – og hvor langt der er til nabogrunde og anden ejendom. Vi skal have en flyvetilladelse fra grundejeren, hvis vi skal flyve andre steder end på din ejendom. Når vi skal flyve på offentlige veje i byerne, så skal vi hele tiden have en sikkerhedszone i forhold til forbipasserende – og muligvis ekstra personale til at holde øje med trafikken og personer i nærheden. Dette ekstra personale kan godt være en eller flere medarbejdere fra jeres virksomhed. Alternativt sørger vi selv for ekstra bemanding. Alt sammen så vi kan udføre flyvningen så sikkert som muligt.


Alle forberedelserne gennemgår vi med checklister før hver flyvning. Både i planlægningsfasen for at undersøge om flyvning kan ske indenfor luftfartslovgivningens rammer – og om det er praktisk muligt i forhold til grundejere og naboer.


Om sikkerheden

Vores højeste prioritet er at sikre personer i forbindelse med flyveoperationen. Derfor skal vi have god plads, hvor vi skal flyve. Vi opretholder en sikkerhedszone under dronen, når vi flyver. Det betyder, at vi kun kan flyve hvor vi har tilladelse til det.


Om kameradronerne

Vi har tre kameradroner. En drone med otte motorer og to droner med fire motorer. Energiforsyningen er batterier – og den effektive flyvvetid er ca. 15 minutter. Vi har 10 sæt batterier med på optagelsen, så vi kan flyve non stop i mere end to timer. En mellemlanding for at skifte batterier tager ca. tre minutter. Vores kameradroner har flere sikkerhedssystemer indbygget.


Se eksempel på en præsentationsfilm, hvor en del af optagelserne er udført med vores kameradrone.


Filmoptagelser fra helikopter 

Såfremt vi skal bruge levende billeder fra stor højde, har vi en samarbejdspartner, som råder over to- og fire-personers helikoptere – med baser flere steder i landet. Virksomheden er godkendt til flyvning med filmfotografer. En helikopter har en helt anden aktionsradius end en kameradrone og kan flyve i væsentligt hårdere vejr.


Luftfotos fra fly

Vi kan også levere de klassiske luftfotos fra fly – og vi flyver i hele landet.


Vis dine referenceprojekter

 Vi udarbejder både brochurer og film med historier fra dine referencekunder. Det kalder vi en case story brochure og en case story film.

Herunder kan du se eksempler på, hvordan vi arbejder for virksomheden RoboTool, som leverer avancerede robotløsninger i hele Skandinavien. Case story brochurerne bliver skrevet på dansk og oversat til andre sprog, når det er aktuelt.

Vi besøger RoboTools referencekunder og udfører filmoptagelser, fotograferer og interviewer nøglepersoner i den pågældende virksomhed. Det giver en god baggrundsinformation til et samlet præsentationsmateriale.

Vi kan levere en totalløsning med interviews, film, fotos, tekst, layout og tryk. En komplet case story pakke.